Uncategorized

De beste wijncocktails voor dat heerlijke zomerse gevoel

tinto de verano

Op het moment dat je opzoek bent naar dat zomerse gevoel dan is een zomerse wijncocktail zoals de Tinto de Verano een goede optie hiervoor. Net zoals Sangria is de Tinto de Verano gebaseerd op rode wijn. Naast deze twee verfrissende Spaanse cocktails met wijn kan je er uiteraard ook voor kiezen om een andere verfrissende cocktail met wijn te maken. Als je cocktails met wijn maakt dan maak je gebruik van goedkope wijnen en trek je uiteraard geen dure fles wijn hiervoor open.

Andere soorten cocktails met wijn

Een andere verfrissend lekkere zomerse wijncocktails is een lemon Spritzer. Hierbij gebruik je witte wijn, bruisend citroenwater, citroen en ijsblokjes. Als je liever iets wilt mixen met prosecco in plaats van wijn dan kan je denken aan een Limoncello cooler, dit is Limoncello gemixt met prosecco en limoen. Een andere optie is de Bellini, dit is perzik sap gemixt met prosecco. Of een Rossini, dit is aardbeien sap gemixt met prosecco. Een lekkere Britse cocktail met wijn is de Ginger wine. Hierbij mix je witte wijn met ginger ale, limoensap, ijsblokjes en limoen.

Verfrissende zomers Spaanse cocktails met wijn

Als je opzoek bent naar een Spaanse cocktail met wijn die verfrissend is en je een zomers gevoel geeft dan zit je goed met een Rojito. Een Rojito komt van oorsprong uit Cordoba en is een Spaanse traditie sinds 1900. Voor een Rojito mix je bruisend water zoals Spa Rood met rosé wijn, limoen, suiker en blaadjes van munt. Een Rojito heeft wel iets weg van een Mojito, maar dan gemaakt met wijn in plaats van rum. Een Tinto de Verano is gemaakt van rode wijn gemengd met frisdrank. Dit kan bruisend water zijn met bijvoorbeeld citroensmaak, bitter lemon of Sprite. Het wordt vaak afgewerkt met een plakje citroen en ijsblokjes. Sangria is een erg bekende Spaanse cocktail met fruit en rode wijn. In sommige gevallen wordt hij ook gemaakt met witte wijn.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *